contact@lundgreens.com
+45 70 26 88 55

Pressemeddelelser

 

 

Ny Kina investeringsforening på rette tidspunkt
Lundgreen’s Capital åbnede onsdag for tegning af andele i Lundgreen’s China Fund der er en ny investeringsforening, som udelukkende investerer i kinesiske værdipapirer. ”Lanceringen har været meget omtalt i førende medier i Danmark de sidste par dage så hver dag har hundredevis af interesserede investorer henvendt sig” fortæller direktør Peter Lundgreen fra Lundgreen’s Capital som er stifter af investeringsforeningen. ”Vi har arbejdet til sent om aftenen for at kunne besvare alle henvendelserne og er i gang igen her torsdag morgen tidlig, hvilket naturligvis kun er en fornøjelse ” understreger Peter Lundgreen.
Den store interesse for et mere målrettet og engageret investeringsprodukt for Kina har Peter Lundgreen gennem længere tid mærket en interesse for blandt især private kunder og mellemstore investorer. ”Kina kræver et meget stort og langvarigt kendskab inden man er komfortabel med at træffe investeringsbeslutninger”, siger Peter Lundgreen og fortsætter ”det har virket som om, at Kina delvist har været afskrevet af mange store udbydere af investeringsprodukter. Det er interessant nok i stor kontrast til investorernes ønsker. De er tiltrukket af den høje vækst mange år frem samt forståelsen for, at væksten i Kina bliver indenlandsk, og derfor er man nødt til at investere ind i Kina. Det afspejler også, at investorer ikke længere tror på centralbankernes billige likviditet som drivkraft i aktiemarkedet, men investorerne går nu efter reel økonomisk vækst og indtjening i virksomhederne. Begge dele finder man i Kina i år samt i en årrække frem”.
Til spørgsmålet omkring timingen med at lancere en investeringsforening i så turbulente tider, svarer Peter Lundgreen ”Året har startet meget anderledes end mange havde håbet, men omvendt må jeg sige, at tidspunktet byder på enorme muligheder”. I de kommende år vil kinesiske aktier blive optaget i flere globale indeks, hvilket giver efterspørgsel fra internationale investorer, og internt i Kina vil der flyde store mængder kapital ind i aktiemarkedet. Desuden betyder de seneste ugers globale aktieudsalg, at kinesiske aktier som er noteret i Hong Kong er trukket med ned selvom de i forvejen handlede til lave værdiansættelser. Inden vi endeligt lancerede investeringsforeningen i denne uge gennemgik vi hele grundlaget en sidste gang. Konklusionen var, at intet havde ændret sig og derfor vurderer vi fortsat, at Kina er meget attraktivt at have i porteføljen, så det er det rette tidspunkt for lanceringen og meget interessant for investorer.”
Lundgreen’s China Fund investerer målrettet i sektorer og områder, hvor det vurderes at Kinas fortsatte høje økonomiske vækst vil have den største positive effekt. Investorernes penge placeres både i aktier og obligationer, som udgangspunkt forventes fordelingen at være 2/3 aktier og 1/3 erhvervsobligationer. I starten vil der primært blive investeret i kinesiske værdipapirer som er noteret i Hong Kong og New York.
Besøg hjemmesiden www.lundgreenschinafund.dk
Yderligere information om hvorledes investeringsforeningen rådgives kan indhentes hos Lundgreen’s Capital, Hammerensgade 1, 2. sal, 1267 København  K, telefon 70 26 88 55.